Karibské Abc - plavba ♥♥♥♥ (2024)

22. 11. - 01. 12. 202410 dníleteckyPrahaplná penze

62691KčDetaily

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)Pokoj: Kabina vnit..Celý popisek

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)
Pokoj: Kabina vnitřní

Program:
Curaçao - barevné likéry o Aruba - bílé pláže a tyrkysová voda o stromy Divi-Divi o růžoví plameňáci a slané jezero o Willemstad - ,,Malý Amsterdam" o Miami o loď Carnival Horizon**** o Full Board (plná penze) v ceně o polský průvodce na palubě lodi

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet z Varšavy do Miami (možnost přestupu na jednom z evropských letišť). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přílet do Miami, transfer do hotelu v Miami nebo okolí. Čas na odpočinek a přenocování (tento den není v hotelu večeře).

Den 2
Po snídani vystěhování z hotelu, přejezd do přístavu. Nalodění na loď Carnival Horizon. V 16:00 loď vyplouvá z přístavu ve směru Aruby.

Den 3 - 4
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na lodi. Pro aktivní je k dispozici aquapark Dr. Seuss WaterWorks(TM) s oblíbenými postavami Dr. Seuss nebo úžasný SkyRide(R) - projížďka na kole vysoko nad palubou, s výhledem na loď a oceán. Pro hosty hledající klid a relaxaci - relaxační zóna pouze pro dospělé nebo Cloud 9 Spa(TM) s širokou nabídkou relaxačních procedur. Loď má také spoustu atrakcí pro mladší cestující, se třemi zónami určenými pro různé věkové skupiny.

Den 5
Kolem 08:00 hodiny ráno loď zakotví v Oranjestadu, hlavním městě Aruby, cca 120 km od pobřeží Venezuely. Doporučujeme fakultativní výlet po ostrově (cca 110 USD/os.), během kterého se vypravíme do Národního parku Arikok, kde uvidíme mimo jiné.: skalní útvary Casibari - jednu z nejunikátnějších a nejúžasnějších přírodních atrakcí na ostrově. Jedná se o přirozeně tvarované kamenné bloky, které vyrůstají ze země a vytvářejí surrealistickou krajinu. Následně se pojedeme podívat na Baby Natural Bridge, malebný přírodní skalní útvar připomínající most. Vznikl během desetiletí eroze způsobené vlnami oceánu narážejícími na pobřeží. Skalní most nabízí mimořádný výhled na skalnaté pobřeží a jeho drsná přírodní krása je typická pro krajinu Aruby. Odtud se vydáme do jeskyně Quadirikiri, plné působivých stalaktitů a stalagmitů, mimořádně malebné, protože je osvětlena přirozeným světlem pronikajícím otvory ve stropě. Dalším bodem bude California Lighthouse, maják nacházející se na severozápadním cípu ostrova. Název majáku pochází od parní lodi ,,California", která se potopila u pobřeží Aruby na počátku 20. století. Maják byl postaven, aby zabránil podobným námořním tragédiím a od té doby se stal symbolem místa a oblíbenou turistickou atrakcí. Nakonec se zastavíme na Eagle Beach, jedné z nejkrásnějších a nejoblíbenějších pláží na ostrově. Vyznačuje se širokým pásem bílého, měkkého písku a křišťálově čistými, tyrkysovými vodami Karibského moře. Lze tam najít také široké malebné stromy Divi-Divi, které jsou symbolem Aruby. Odpoledne doporučujeme strávit v centru města Oranjestad plném barevných budov ve stylu holandského kolonialismu, které lze obdivovat během projížďky místní tramvají. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Bonaire.

Den 6
Kolem 8:00 hodiny ráno loď zakotví v přístavu Kralendijk, hlavním městě ostrova Bonaire. Je to okouzlující, klidné, malé přístavní město, které se vyznačuje malebnou koloniální architekturou se zářivě pomalovanými fasádami budov. Za příplatek (120 USD/os.) doporučujeme výlet po ostrově, během kterého se vydáme do Národního parku Washington Slagbaai, který nabízí přes 5000 hektarů úchvatné krajiny, bohatý ekosystém a rozmanitou divokou přírodu. V minulosti se v této oblasti nacházely plantáže. Dnes je to chráněné území, kde se můžeme setkat s plameňáky, leguány a kozorožci. Následně uvidíme solné jezero Goto, další místo na ostrově, které přitahuje růžové plameňáky. Krajina samotná je také nesmírně malebná, voda v jezeře má intenzivní odstín modré a růžové, což je důsledek vysoké koncentrace soli a mikroorganismů ve vodě, zatímco na obzoru jsou vidět bílé hory soli. Je obklopeno drsnou přírodní krajinou Bonaire, včetně skalnatého pobřeží a křovin. Na závěr výletu se projdeme barevnými uličkami Kralendijku. Návrat na loď. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Curaçao.

Den 7
Kolem 08:00 hodiny ráno loď dorazí na ostrov Curaçao, známý jako ostrov slunce. Je největším z nizozemských ostrovů v souostroví Malé Antily a nabízí výhledy, které určitě uchvátí každého. Doporučujeme fakultativní výlet (cca 95 USD/os.) po fascinujícím hlavním městě ostrova Willemstadu - pro svůj evropský charakter nazývaném malý Amsterdam. Centrum města Willemstad je rozděleno do dvou hlavních čtvrtí, Punda a Otrobanda, které jsou propojeny slavným mostem Queen Emma Bridge. Punda se svými úzkými dlážděnými uličkami je plná obchodů, uměleckých galerií a kaváren, takže je ideálním místem na procházky a nákupy. Otrobanda nabízí malebný výhled na záliv a město s četnými historickými budovami a místními trhy. Nejznámějším symbolem Willemstadu je Handelskade, dlouhá řada barevných koloniálních budov podél nábřeží, a Riffort, historická pevnost, která nyní slouží jako nákupně-zábavní centrum. Ve městě je také synagoga Mikvé Israel-Emanuel, nejstarší fungující synagoga v Americe. Na naší trase samozřejmě nevynecháme čtvrť Pietermaai, jednu z nejpůvabnějších a historicky nejvýznamnějších částí města, zapsanou na seznamu UNESCO. Po nedávné rekonstrukci se poněkud zapomenuté a zanedbané okolí proměnilo v pulzující a módní centrum kultury a zábavy. Nakonec se vydáme do palírny Landhuis Chobolobo, kde se vyrábí světoznámý likér Blue Curaçao. Tam se seznámíme s procesem výroby tohoto jedinečného nápoje a budeme moci ochutnat jeho různé odrůdy. Návrat na loď. Kolem 17:00 hodiny loď vyplouvá do Miami.

Den 8 - 9
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na palubě lodi.

Den 10
Kolem 8:00 hodiny ráno loď dorazí do přístavu v Miami. Vystěhování z kajut. Snídaně. Vylodění a odjezd na prohlídku Miami, kterou zahájíme návštěvou Downtownu, kde se projdeme po promenádě Bayside, plné obchodů a restaurací, a Calle Ocho, čili centrem známé čtvrti kubánských emigrantů ,,Little Havana". Následně se vydáme na prohlídku Miami z paluby ,,Duck boat", což je vojenský obojživelník, jež umožňuje prohlídku města z pevniny i z vody. Vezme nás do nejzajímavějších částí města: South Beach se slavnými budovami ve stylu Art Deco, Star Island s rezidencemi hvězd, jako například: Gloria Estefan, Jennifer Lopez nebo Enrique Inglesias. Následně volný čas na Ocean Drive a možnost vidět zvenčí vilu Gianni Versace ,,Casa Casuarina", před kterou byl slavný módní návrhář zastřelen. Dalším rozpoznatelným symbolem Miami jsou Wynwood Walls. Jde o jeden z nejdůležitějších bodů na mapě světového street artu. Projekt začal v roce 2009 jako iniciativa k přeměně stěn skladů na obrovská plátna pro tvůrce street artu. Od té doby se Wynwood Walls staly domovem působivých a barevných nástěnných maleb, které vytvořili renomovaní umělci z celého světa. Transfer na letiště. Odlet do Polska.

Den 11
Přílet do Varšavy.

Upozornění k programu
- V závislosti na povětrnostních podmínkách na moři nebo na ostrovech se může kapitán rozhodnout změnit trasu nebo nevplouvat do některého z přístavů uvedených v programu. Trasa plavby může být z provozních důvodů změněna také majitelem lodě.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- V průběhu celé plavby doporučujeme využít fakultativní výlety (za příplatek), placené v hotovosti v USD (dle informací při popisu fakultativních výletů).
- Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů a průvodců.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Při ubytování je třeba složit zálohu minimálně 200 USD/os. v hotovosti (na recepci na lodi), kreditní kartou nebo platební kartou. Všechny účty na lodi jsou bezhotovostní. Při vystěhování jsou zakoupené služby a zboží odečteny ze zálohy nebo z vaší kreditní karty.
- Ženy ve vyšším stádiu těhotenství (po 24. týdnu), nemluvňata do 24. měsíce života a osoby mladší 18 let (pokud nejsou v péči zákonného zástupce) se nemohou zúčastnit plavby a nebudou přijati na loď. Těhotné ženy musí mít potvrzení (v angličtině) s informací o týdnu těhotenství a o tom, že těhotenství probíhá bez komplikací.
- Na loď není dovoleno vnášet nebezpečné předměty, mimo jiné: žehličky, nože, varné konvice, čerstvé potraviny (např. zeleninu a ovoce), alkoholické nápoje a žádné hořlavé materiály. Budou odebrány u vchodu na loď, vzaty do úschovy a vráceny při vystěhování z lodi.
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Závaznou měnou na lodi je USD.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

20. 12. - 29. 12. 202410 dníleteckyPrahaplná penze

166120Kč86287Kč-48%Detaily

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)Pokoj: kajuta vněj..Celý popisek

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)
Pokoj: kajuta vnější s balkónem

Program:
Curaçao - barevné likéry o Aruba - bílé pláže a tyrkysová voda o stromy Divi-Divi o růžoví plameňáci a slané jezero o Willemstad - ,,Malý Amsterdam" o Miami o loď Carnival Horizon**** o Full Board (plná penze) v ceně o polský průvodce na palubě lodi

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet z Varšavy do Miami (možnost přestupu na jednom z evropských letišť). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přílet do Miami, transfer do hotelu v Miami nebo okolí. Čas na odpočinek a přenocování (tento den není v hotelu večeře).

Den 2
Po snídani vystěhování z hotelu, přejezd do přístavu. Nalodění na loď Carnival Horizon. V 16:00 loď vyplouvá z přístavu ve směru Aruby.

Den 3 - 4
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na lodi. Pro aktivní je k dispozici aquapark Dr. Seuss WaterWorks(TM) s oblíbenými postavami Dr. Seuss nebo úžasný SkyRide(R) - projížďka na kole vysoko nad palubou, s výhledem na loď a oceán. Pro hosty hledající klid a relaxaci - relaxační zóna pouze pro dospělé nebo Cloud 9 Spa(TM) s širokou nabídkou relaxačních procedur. Loď má také spoustu atrakcí pro mladší cestující, se třemi zónami určenými pro různé věkové skupiny.

Den 5
Kolem 08:00 hodiny ráno loď zakotví v Oranjestadu, hlavním městě Aruby, cca 120 km od pobřeží Venezuely. Doporučujeme fakultativní výlet po ostrově (cca 110 USD/os.), během kterého se vypravíme do Národního parku Arikok, kde uvidíme mimo jiné.: skalní útvary Casibari - jednu z nejunikátnějších a nejúžasnějších přírodních atrakcí na ostrově. Jedná se o přirozeně tvarované kamenné bloky, které vyrůstají ze země a vytvářejí surrealistickou krajinu. Následně se pojedeme podívat na Baby Natural Bridge, malebný přírodní skalní útvar připomínající most. Vznikl během desetiletí eroze způsobené vlnami oceánu narážejícími na pobřeží. Skalní most nabízí mimořádný výhled na skalnaté pobřeží a jeho drsná přírodní krása je typická pro krajinu Aruby. Odtud se vydáme do jeskyně Quadirikiri, plné působivých stalaktitů a stalagmitů, mimořádně malebné, protože je osvětlena přirozeným světlem pronikajícím otvory ve stropě. Dalším bodem bude California Lighthouse, maják nacházející se na severozápadním cípu ostrova. Název majáku pochází od parní lodi ,,California", která se potopila u pobřeží Aruby na počátku 20. století. Maják byl postaven, aby zabránil podobným námořním tragédiím a od té doby se stal symbolem místa a oblíbenou turistickou atrakcí. Nakonec se zastavíme na Eagle Beach, jedné z nejkrásnějších a nejoblíbenějších pláží na ostrově. Vyznačuje se širokým pásem bílého, měkkého písku a křišťálově čistými, tyrkysovými vodami Karibského moře. Lze tam najít také široké malebné stromy Divi-Divi, které jsou symbolem Aruby. Odpoledne doporučujeme strávit v centru města Oranjestad plném barevných budov ve stylu holandského kolonialismu, které lze obdivovat během projížďky místní tramvají. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Bonaire.

Den 6
Kolem 8:00 hodiny ráno loď zakotví v přístavu Kralendijk, hlavním městě ostrova Bonaire. Je to okouzlující, klidné, malé přístavní město, které se vyznačuje malebnou koloniální architekturou se zářivě pomalovanými fasádami budov. Za příplatek (120 USD/os.) doporučujeme výlet po ostrově, během kterého se vydáme do Národního parku Washington Slagbaai, který nabízí přes 5000 hektarů úchvatné krajiny, bohatý ekosystém a rozmanitou divokou přírodu. V minulosti se v této oblasti nacházely plantáže. Dnes je to chráněné území, kde se můžeme setkat s plameňáky, leguány a kozorožci. Následně uvidíme solné jezero Goto, další místo na ostrově, které přitahuje růžové plameňáky. Krajina samotná je také nesmírně malebná, voda v jezeře má intenzivní odstín modré a růžové, což je důsledek vysoké koncentrace soli a mikroorganismů ve vodě, zatímco na obzoru jsou vidět bílé hory soli. Je obklopeno drsnou přírodní krajinou Bonaire, včetně skalnatého pobřeží a křovin. Na závěr výletu se projdeme barevnými uličkami Kralendijku. Návrat na loď. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Curaçao.

Den 7
Kolem 08:00 hodiny ráno loď dorazí na ostrov Curaçao, známý jako ostrov slunce. Je největším z nizozemských ostrovů v souostroví Malé Antily a nabízí výhledy, které určitě uchvátí každého. Doporučujeme fakultativní výlet (cca 95 USD/os.) po fascinujícím hlavním městě ostrova Willemstadu - pro svůj evropský charakter nazývaném malý Amsterdam. Centrum města Willemstad je rozděleno do dvou hlavních čtvrtí, Punda a Otrobanda, které jsou propojeny slavným mostem Queen Emma Bridge. Punda se svými úzkými dlážděnými uličkami je plná obchodů, uměleckých galerií a kaváren, takže je ideálním místem na procházky a nákupy. Otrobanda nabízí malebný výhled na záliv a město s četnými historickými budovami a místními trhy. Nejznámějším symbolem Willemstadu je Handelskade, dlouhá řada barevných koloniálních budov podél nábřeží, a Riffort, historická pevnost, která nyní slouží jako nákupně-zábavní centrum. Ve městě je také synagoga Mikvé Israel-Emanuel, nejstarší fungující synagoga v Americe. Na naší trase samozřejmě nevynecháme čtvrť Pietermaai, jednu z nejpůvabnějších a historicky nejvýznamnějších částí města, zapsanou na seznamu UNESCO. Po nedávné rekonstrukci se poněkud zapomenuté a zanedbané okolí proměnilo v pulzující a módní centrum kultury a zábavy. Nakonec se vydáme do palírny Landhuis Chobolobo, kde se vyrábí světoznámý likér Blue Curaçao. Tam se seznámíme s procesem výroby tohoto jedinečného nápoje a budeme moci ochutnat jeho různé odrůdy. Návrat na loď. Kolem 17:00 hodiny loď vyplouvá do Miami.

Den 8 - 9
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na palubě lodi.

Den 10
Kolem 8:00 hodiny ráno loď dorazí do přístavu v Miami. Vystěhování z kajut. Snídaně. Vylodění a odjezd na prohlídku Miami, kterou zahájíme návštěvou Downtownu, kde se projdeme po promenádě Bayside, plné obchodů a restaurací, a Calle Ocho, čili centrem známé čtvrti kubánských emigrantů ,,Little Havana". Následně se vydáme na prohlídku Miami z paluby ,,Duck boat", což je vojenský obojživelník, jež umožňuje prohlídku města z pevniny i z vody. Vezme nás do nejzajímavějších částí města: South Beach se slavnými budovami ve stylu Art Deco, Star Island s rezidencemi hvězd, jako například: Gloria Estefan, Jennifer Lopez nebo Enrique Inglesias. Následně volný čas na Ocean Drive a možnost vidět zvenčí vilu Gianni Versace ,,Casa Casuarina", před kterou byl slavný módní návrhář zastřelen. Dalším rozpoznatelným symbolem Miami jsou Wynwood Walls. Jde o jeden z nejdůležitějších bodů na mapě světového street artu. Projekt začal v roce 2009 jako iniciativa k přeměně stěn skladů na obrovská plátna pro tvůrce street artu. Od té doby se Wynwood Walls staly domovem působivých a barevných nástěnných maleb, které vytvořili renomovaní umělci z celého světa. Transfer na letiště. Odlet do Polska.

Den 11
Přílet do Varšavy.

Upozornění k programu
- V závislosti na povětrnostních podmínkách na moři nebo na ostrovech se může kapitán rozhodnout změnit trasu nebo nevplouvat do některého z přístavů uvedených v programu. Trasa plavby může být z provozních důvodů změněna také majitelem lodě.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- V průběhu celé plavby doporučujeme využít fakultativní výlety (za příplatek), placené v hotovosti v USD (dle informací při popisu fakultativních výletů).
- Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů a průvodců.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Při ubytování je třeba složit zálohu minimálně 200 USD/os. v hotovosti (na recepci na lodi), kreditní kartou nebo platební kartou. Všechny účty na lodi jsou bezhotovostní. Při vystěhování jsou zakoupené služby a zboží odečteny ze zálohy nebo z vaší kreditní karty.
- Ženy ve vyšším stádiu těhotenství (po 24. týdnu), nemluvňata do 24. měsíce života a osoby mladší 18 let (pokud nejsou v péči zákonného zástupce) se nemohou zúčastnit plavby a nebudou přijati na loď. Těhotné ženy musí mít potvrzení (v angličtině) s informací o týdnu těhotenství a o tom, že těhotenství probíhá bez komplikací.
- Na loď není dovoleno vnášet nebezpečné předměty, mimo jiné: žehličky, nože, varné konvice, čerstvé potraviny (např. zeleninu a ovoce), alkoholické nápoje a žádné hořlavé materiály. Budou odebrány u vchodu na loď, vzaty do úschovy a vráceny při vystěhování z lodi.
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Závaznou měnou na lodi je USD.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

17. 01. - 26. 01. 202510 dníleteckyPrahaplná penze

65145KčDetaily

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)Pokoj: Kabina vněj..Celý popisek

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)
Pokoj: Kabina vnější s oknem

Program:
Curaçao - barevné likéry o Aruba - bílé pláže a tyrkysová voda o stromy Divi-Divi o růžoví plameňáci a slané jezero o Willemstad - ,,Malý Amsterdam" o Miami o loď Carnival Horizon**** o Full Board (plná penze) v ceně o polský průvodce na palubě lodi

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet z Varšavy do Miami (možnost přestupu na jednom z evropských letišť). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přílet do Miami, transfer do hotelu v Miami nebo okolí. Čas na odpočinek a přenocování (tento den není v hotelu večeře).

Den 2
Po snídani vystěhování z hotelu, přejezd do přístavu. Nalodění na loď Carnival Horizon. V 16:00 loď vyplouvá z přístavu ve směru Aruby.

Den 3 - 4
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na lodi. Pro aktivní je k dispozici aquapark Dr. Seuss WaterWorks(TM) s oblíbenými postavami Dr. Seuss nebo úžasný SkyRide(R) - projížďka na kole vysoko nad palubou, s výhledem na loď a oceán. Pro hosty hledající klid a relaxaci - relaxační zóna pouze pro dospělé nebo Cloud 9 Spa(TM) s širokou nabídkou relaxačních procedur. Loď má také spoustu atrakcí pro mladší cestující, se třemi zónami určenými pro různé věkové skupiny.

Den 5
Kolem 08:00 hodiny ráno loď zakotví v Oranjestadu, hlavním městě Aruby, cca 120 km od pobřeží Venezuely. Doporučujeme fakultativní výlet po ostrově (cca 110 USD/os.), během kterého se vypravíme do Národního parku Arikok, kde uvidíme mimo jiné.: skalní útvary Casibari - jednu z nejunikátnějších a nejúžasnějších přírodních atrakcí na ostrově. Jedná se o přirozeně tvarované kamenné bloky, které vyrůstají ze země a vytvářejí surrealistickou krajinu. Následně se pojedeme podívat na Baby Natural Bridge, malebný přírodní skalní útvar připomínající most. Vznikl během desetiletí eroze způsobené vlnami oceánu narážejícími na pobřeží. Skalní most nabízí mimořádný výhled na skalnaté pobřeží a jeho drsná přírodní krása je typická pro krajinu Aruby. Odtud se vydáme do jeskyně Quadirikiri, plné působivých stalaktitů a stalagmitů, mimořádně malebné, protože je osvětlena přirozeným světlem pronikajícím otvory ve stropě. Dalším bodem bude California Lighthouse, maják nacházející se na severozápadním cípu ostrova. Název majáku pochází od parní lodi ,,California", která se potopila u pobřeží Aruby na počátku 20. století. Maják byl postaven, aby zabránil podobným námořním tragédiím a od té doby se stal symbolem místa a oblíbenou turistickou atrakcí. Nakonec se zastavíme na Eagle Beach, jedné z nejkrásnějších a nejoblíbenějších pláží na ostrově. Vyznačuje se širokým pásem bílého, měkkého písku a křišťálově čistými, tyrkysovými vodami Karibského moře. Lze tam najít také široké malebné stromy Divi-Divi, které jsou symbolem Aruby. Odpoledne doporučujeme strávit v centru města Oranjestad plném barevných budov ve stylu holandského kolonialismu, které lze obdivovat během projížďky místní tramvají. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Bonaire.

Den 6
Kolem 8:00 hodiny ráno loď zakotví v přístavu Kralendijk, hlavním městě ostrova Bonaire. Je to okouzlující, klidné, malé přístavní město, které se vyznačuje malebnou koloniální architekturou se zářivě pomalovanými fasádami budov. Za příplatek (120 USD/os.) doporučujeme výlet po ostrově, během kterého se vydáme do Národního parku Washington Slagbaai, který nabízí přes 5000 hektarů úchvatné krajiny, bohatý ekosystém a rozmanitou divokou přírodu. V minulosti se v této oblasti nacházely plantáže. Dnes je to chráněné území, kde se můžeme setkat s plameňáky, leguány a kozorožci. Následně uvidíme solné jezero Goto, další místo na ostrově, které přitahuje růžové plameňáky. Krajina samotná je také nesmírně malebná, voda v jezeře má intenzivní odstín modré a růžové, což je důsledek vysoké koncentrace soli a mikroorganismů ve vodě, zatímco na obzoru jsou vidět bílé hory soli. Je obklopeno drsnou přírodní krajinou Bonaire, včetně skalnatého pobřeží a křovin. Na závěr výletu se projdeme barevnými uličkami Kralendijku. Návrat na loď. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Curaçao.

Den 7
Kolem 08:00 hodiny ráno loď dorazí na ostrov Curaçao, známý jako ostrov slunce. Je největším z nizozemských ostrovů v souostroví Malé Antily a nabízí výhledy, které určitě uchvátí každého. Doporučujeme fakultativní výlet (cca 95 USD/os.) po fascinujícím hlavním městě ostrova Willemstadu - pro svůj evropský charakter nazývaném malý Amsterdam. Centrum města Willemstad je rozděleno do dvou hlavních čtvrtí, Punda a Otrobanda, které jsou propojeny slavným mostem Queen Emma Bridge. Punda se svými úzkými dlážděnými uličkami je plná obchodů, uměleckých galerií a kaváren, takže je ideálním místem na procházky a nákupy. Otrobanda nabízí malebný výhled na záliv a město s četnými historickými budovami a místními trhy. Nejznámějším symbolem Willemstadu je Handelskade, dlouhá řada barevných koloniálních budov podél nábřeží, a Riffort, historická pevnost, která nyní slouží jako nákupně-zábavní centrum. Ve městě je také synagoga Mikvé Israel-Emanuel, nejstarší fungující synagoga v Americe. Na naší trase samozřejmě nevynecháme čtvrť Pietermaai, jednu z nejpůvabnějších a historicky nejvýznamnějších částí města, zapsanou na seznamu UNESCO. Po nedávné rekonstrukci se poněkud zapomenuté a zanedbané okolí proměnilo v pulzující a módní centrum kultury a zábavy. Nakonec se vydáme do palírny Landhuis Chobolobo, kde se vyrábí světoznámý likér Blue Curaçao. Tam se seznámíme s procesem výroby tohoto jedinečného nápoje a budeme moci ochutnat jeho různé odrůdy. Návrat na loď. Kolem 17:00 hodiny loď vyplouvá do Miami.

Den 8 - 9
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na palubě lodi.

Den 10
Kolem 8:00 hodiny ráno loď dorazí do přístavu v Miami. Vystěhování z kajut. Snídaně. Vylodění a odjezd na prohlídku Miami, kterou zahájíme návštěvou Downtownu, kde se projdeme po promenádě Bayside, plné obchodů a restaurací, a Calle Ocho, čili centrem známé čtvrti kubánských emigrantů ,,Little Havana". Následně se vydáme na prohlídku Miami z paluby ,,Duck boat", což je vojenský obojživelník, jež umožňuje prohlídku města z pevniny i z vody. Vezme nás do nejzajímavějších částí města: South Beach se slavnými budovami ve stylu Art Deco, Star Island s rezidencemi hvězd, jako například: Gloria Estefan, Jennifer Lopez nebo Enrique Inglesias. Následně volný čas na Ocean Drive a možnost vidět zvenčí vilu Gianni Versace ,,Casa Casuarina", před kterou byl slavný módní návrhář zastřelen. Dalším rozpoznatelným symbolem Miami jsou Wynwood Walls. Jde o jeden z nejdůležitějších bodů na mapě světového street artu. Projekt začal v roce 2009 jako iniciativa k přeměně stěn skladů na obrovská plátna pro tvůrce street artu. Od té doby se Wynwood Walls staly domovem působivých a barevných nástěnných maleb, které vytvořili renomovaní umělci z celého světa. Transfer na letiště. Odlet do Polska.

Den 11
Přílet do Varšavy.

Upozornění k programu
- V závislosti na povětrnostních podmínkách na moři nebo na ostrovech se může kapitán rozhodnout změnit trasu nebo nevplouvat do některého z přístavů uvedených v programu. Trasa plavby může být z provozních důvodů změněna také majitelem lodě.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- V průběhu celé plavby doporučujeme využít fakultativní výlety (za příplatek), placené v hotovosti v USD (dle informací při popisu fakultativních výletů).
- Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů a průvodců.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Při ubytování je třeba složit zálohu minimálně 200 USD/os. v hotovosti (na recepci na lodi), kreditní kartou nebo platební kartou. Všechny účty na lodi jsou bezhotovostní. Při vystěhování jsou zakoupené služby a zboží odečteny ze zálohy nebo z vaší kreditní karty.
- Ženy ve vyšším stádiu těhotenství (po 24. týdnu), nemluvňata do 24. měsíce života a osoby mladší 18 let (pokud nejsou v péči zákonného zástupce) se nemohou zúčastnit plavby a nebudou přijati na loď. Těhotné ženy musí mít potvrzení (v angličtině) s informací o týdnu těhotenství a o tom, že těhotenství probíhá bez komplikací.
- Na loď není dovoleno vnášet nebezpečné předměty, mimo jiné: žehličky, nože, varné konvice, čerstvé potraviny (např. zeleninu a ovoce), alkoholické nápoje a žádné hořlavé materiály. Budou odebrány u vchodu na loď, vzaty do úschovy a vráceny při vystěhování z lodi.
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Závaznou měnou na lodi je USD.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

14. 02. - 23. 02. 202510 dníleteckyPrahaplná penze

90323Kč64461Kč-29%Detaily

Poznávací

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)Pokoj: Kabina vnit..Celý popisek

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)
Pokoj: Kabina vnitřní

Program:
Curaçao - barevné likéry o Aruba - bílé pláže a tyrkysová voda o stromy Divi-Divi o růžoví plameňáci a slané jezero o Willemstad - ,,Malý Amsterdam" o Miami o loď Carnival Horizon**** o Full Board (plná penze) v ceně o polský průvodce na palubě lodi

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet z Varšavy do Miami (možnost přestupu na jednom z evropských letišť). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přílet do Miami, transfer do hotelu v Miami nebo okolí. Čas na odpočinek a přenocování (tento den není v hotelu večeře).

Den 2
Po snídani vystěhování z hotelu, přejezd do přístavu. Nalodění na loď Carnival Horizon. V 16:00 loď vyplouvá z přístavu ve směru Aruby.

Den 3 - 4
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na lodi. Pro aktivní je k dispozici aquapark Dr. Seuss WaterWorks(TM) s oblíbenými postavami Dr. Seuss nebo úžasný SkyRide(R) - projížďka na kole vysoko nad palubou, s výhledem na loď a oceán. Pro hosty hledající klid a relaxaci - relaxační zóna pouze pro dospělé nebo Cloud 9 Spa(TM) s širokou nabídkou relaxačních procedur. Loď má také spoustu atrakcí pro mladší cestující, se třemi zónami určenými pro různé věkové skupiny.

Den 5
Kolem 08:00 hodiny ráno loď zakotví v Oranjestadu, hlavním městě Aruby, cca 120 km od pobřeží Venezuely. Doporučujeme fakultativní výlet po ostrově (cca 110 USD/os.), během kterého se vypravíme do Národního parku Arikok, kde uvidíme mimo jiné.: skalní útvary Casibari - jednu z nejunikátnějších a nejúžasnějších přírodních atrakcí na ostrově. Jedná se o přirozeně tvarované kamenné bloky, které vyrůstají ze země a vytvářejí surrealistickou krajinu. Následně se pojedeme podívat na Baby Natural Bridge, malebný přírodní skalní útvar připomínající most. Vznikl během desetiletí eroze způsobené vlnami oceánu narážejícími na pobřeží. Skalní most nabízí mimořádný výhled na skalnaté pobřeží a jeho drsná přírodní krása je typická pro krajinu Aruby. Odtud se vydáme do jeskyně Quadirikiri, plné působivých stalaktitů a stalagmitů, mimořádně malebné, protože je osvětlena přirozeným světlem pronikajícím otvory ve stropě. Dalším bodem bude California Lighthouse, maják nacházející se na severozápadním cípu ostrova. Název majáku pochází od parní lodi ,,California", která se potopila u pobřeží Aruby na počátku 20. století. Maják byl postaven, aby zabránil podobným námořním tragédiím a od té doby se stal symbolem místa a oblíbenou turistickou atrakcí. Nakonec se zastavíme na Eagle Beach, jedné z nejkrásnějších a nejoblíbenějších pláží na ostrově. Vyznačuje se širokým pásem bílého, měkkého písku a křišťálově čistými, tyrkysovými vodami Karibského moře. Lze tam najít také široké malebné stromy Divi-Divi, které jsou symbolem Aruby. Odpoledne doporučujeme strávit v centru města Oranjestad plném barevných budov ve stylu holandského kolonialismu, které lze obdivovat během projížďky místní tramvají. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Bonaire.

Den 6
Kolem 8:00 hodiny ráno loď zakotví v přístavu Kralendijk, hlavním městě ostrova Bonaire. Je to okouzlující, klidné, malé přístavní město, které se vyznačuje malebnou koloniální architekturou se zářivě pomalovanými fasádami budov. Za příplatek (120 USD/os.) doporučujeme výlet po ostrově, během kterého se vydáme do Národního parku Washington Slagbaai, který nabízí přes 5000 hektarů úchvatné krajiny, bohatý ekosystém a rozmanitou divokou přírodu. V minulosti se v této oblasti nacházely plantáže. Dnes je to chráněné území, kde se můžeme setkat s plameňáky, leguány a kozorožci. Následně uvidíme solné jezero Goto, další místo na ostrově, které přitahuje růžové plameňáky. Krajina samotná je také nesmírně malebná, voda v jezeře má intenzivní odstín modré a růžové, což je důsledek vysoké koncentrace soli a mikroorganismů ve vodě, zatímco na obzoru jsou vidět bílé hory soli. Je obklopeno drsnou přírodní krajinou Bonaire, včetně skalnatého pobřeží a křovin. Na závěr výletu se projdeme barevnými uličkami Kralendijku. Návrat na loď. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Curaçao.

Den 7
Kolem 08:00 hodiny ráno loď dorazí na ostrov Curaçao, známý jako ostrov slunce. Je největším z nizozemských ostrovů v souostroví Malé Antily a nabízí výhledy, které určitě uchvátí každého. Doporučujeme fakultativní výlet (cca 95 USD/os.) po fascinujícím hlavním městě ostrova Willemstadu - pro svůj evropský charakter nazývaném malý Amsterdam. Centrum města Willemstad je rozděleno do dvou hlavních čtvrtí, Punda a Otrobanda, které jsou propojeny slavným mostem Queen Emma Bridge. Punda se svými úzkými dlážděnými uličkami je plná obchodů, uměleckých galerií a kaváren, takže je ideálním místem na procházky a nákupy. Otrobanda nabízí malebný výhled na záliv a město s četnými historickými budovami a místními trhy. Nejznámějším symbolem Willemstadu je Handelskade, dlouhá řada barevných koloniálních budov podél nábřeží, a Riffort, historická pevnost, která nyní slouží jako nákupně-zábavní centrum. Ve městě je také synagoga Mikvé Israel-Emanuel, nejstarší fungující synagoga v Americe. Na naší trase samozřejmě nevynecháme čtvrť Pietermaai, jednu z nejpůvabnějších a historicky nejvýznamnějších částí města, zapsanou na seznamu UNESCO. Po nedávné rekonstrukci se poněkud zapomenuté a zanedbané okolí proměnilo v pulzující a módní centrum kultury a zábavy. Nakonec se vydáme do palírny Landhuis Chobolobo, kde se vyrábí světoznámý likér Blue Curaçao. Tam se seznámíme s procesem výroby tohoto jedinečného nápoje a budeme moci ochutnat jeho různé odrůdy. Návrat na loď. Kolem 17:00 hodiny loď vyplouvá do Miami.

Den 8 - 9
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na palubě lodi.

Den 10
Kolem 8:00 hodiny ráno loď dorazí do přístavu v Miami. Vystěhování z kajut. Snídaně. Vylodění a odjezd na prohlídku Miami, kterou zahájíme návštěvou Downtownu, kde se projdeme po promenádě Bayside, plné obchodů a restaurací, a Calle Ocho, čili centrem známé čtvrti kubánských emigrantů ,,Little Havana". Následně se vydáme na prohlídku Miami z paluby ,,Duck boat", což je vojenský obojživelník, jež umožňuje prohlídku města z pevniny i z vody. Vezme nás do nejzajímavějších částí města: South Beach se slavnými budovami ve stylu Art Deco, Star Island s rezidencemi hvězd, jako například: Gloria Estefan, Jennifer Lopez nebo Enrique Inglesias. Následně volný čas na Ocean Drive a možnost vidět zvenčí vilu Gianni Versace ,,Casa Casuarina", před kterou byl slavný módní návrhář zastřelen. Dalším rozpoznatelným symbolem Miami jsou Wynwood Walls. Jde o jeden z nejdůležitějších bodů na mapě světového street artu. Projekt začal v roce 2009 jako iniciativa k přeměně stěn skladů na obrovská plátna pro tvůrce street artu. Od té doby se Wynwood Walls staly domovem působivých a barevných nástěnných maleb, které vytvořili renomovaní umělci z celého světa. Transfer na letiště. Odlet do Polska.

Den 11
Přílet do Varšavy.

Upozornění k programu
- V závislosti na povětrnostních podmínkách na moři nebo na ostrovech se může kapitán rozhodnout změnit trasu nebo nevplouvat do některého z přístavů uvedených v programu. Trasa plavby může být z provozních důvodů změněna také majitelem lodě.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- V průběhu celé plavby doporučujeme využít fakultativní výlety (za příplatek), placené v hotovosti v USD (dle informací při popisu fakultativních výletů).
- Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů a průvodců.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Při ubytování je třeba složit zálohu minimálně 200 USD/os. v hotovosti (na recepci na lodi), kreditní kartou nebo platební kartou. Všechny účty na lodi jsou bezhotovostní. Při vystěhování jsou zakoupené služby a zboží odečteny ze zálohy nebo z vaší kreditní karty.
- Ženy ve vyšším stádiu těhotenství (po 24. týdnu), nemluvňata do 24. měsíce života a osoby mladší 18 let (pokud nejsou v péči zákonného zástupce) se nemohou zúčastnit plavby a nebudou přijati na loď. Těhotné ženy musí mít potvrzení (v angličtině) s informací o týdnu těhotenství a o tom, že těhotenství probíhá bez komplikací.
- Na loď není dovoleno vnášet nebezpečné předměty, mimo jiné: žehličky, nože, varné konvice, čerstvé potraviny (např. zeleninu a ovoce), alkoholické nápoje a žádné hořlavé materiály. Budou odebrány u vchodu na loď, vzaty do úschovy a vráceny při vystěhování z lodi.
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Závaznou měnou na lodi je USD.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

14. 03. - 23. 03. 202510 dníleteckyPrahaplná penze

92338Kč65931Kč-29%Detaily

Poznávací

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)Pokoj: Kabina vnit..Celý popisek

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)
Pokoj: Kabina vnitřní

Program:
Curaçao - barevné likéry o Aruba - bílé pláže a tyrkysová voda o stromy Divi-Divi o růžoví plameňáci a slané jezero o Willemstad - ,,Malý Amsterdam" o Miami o loď Carnival Horizon**** o Full Board (plná penze) v ceně o polský průvodce na palubě lodi

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet z Varšavy do Miami (možnost přestupu na jednom z evropských letišť). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přílet do Miami, transfer do hotelu v Miami nebo okolí. Čas na odpočinek a přenocování (tento den není v hotelu večeře).

Den 2
Po snídani vystěhování z hotelu, přejezd do přístavu. Nalodění na loď Carnival Horizon. V 16:00 loď vyplouvá z přístavu ve směru Aruby.

Den 3 - 4
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na lodi. Pro aktivní je k dispozici aquapark Dr. Seuss WaterWorks(TM) s oblíbenými postavami Dr. Seuss nebo úžasný SkyRide(R) - projížďka na kole vysoko nad palubou, s výhledem na loď a oceán. Pro hosty hledající klid a relaxaci - relaxační zóna pouze pro dospělé nebo Cloud 9 Spa(TM) s širokou nabídkou relaxačních procedur. Loď má také spoustu atrakcí pro mladší cestující, se třemi zónami určenými pro různé věkové skupiny.

Den 5
Kolem 08:00 hodiny ráno loď zakotví v Oranjestadu, hlavním městě Aruby, cca 120 km od pobřeží Venezuely. Doporučujeme fakultativní výlet po ostrově (cca 110 USD/os.), během kterého se vypravíme do Národního parku Arikok, kde uvidíme mimo jiné.: skalní útvary Casibari - jednu z nejunikátnějších a nejúžasnějších přírodních atrakcí na ostrově. Jedná se o přirozeně tvarované kamenné bloky, které vyrůstají ze země a vytvářejí surrealistickou krajinu. Následně se pojedeme podívat na Baby Natural Bridge, malebný přírodní skalní útvar připomínající most. Vznikl během desetiletí eroze způsobené vlnami oceánu narážejícími na pobřeží. Skalní most nabízí mimořádný výhled na skalnaté pobřeží a jeho drsná přírodní krása je typická pro krajinu Aruby. Odtud se vydáme do jeskyně Quadirikiri, plné působivých stalaktitů a stalagmitů, mimořádně malebné, protože je osvětlena přirozeným světlem pronikajícím otvory ve stropě. Dalším bodem bude California Lighthouse, maják nacházející se na severozápadním cípu ostrova. Název majáku pochází od parní lodi ,,California", která se potopila u pobřeží Aruby na počátku 20. století. Maják byl postaven, aby zabránil podobným námořním tragédiím a od té doby se stal symbolem místa a oblíbenou turistickou atrakcí. Nakonec se zastavíme na Eagle Beach, jedné z nejkrásnějších a nejoblíbenějších pláží na ostrově. Vyznačuje se širokým pásem bílého, měkkého písku a křišťálově čistými, tyrkysovými vodami Karibského moře. Lze tam najít také široké malebné stromy Divi-Divi, které jsou symbolem Aruby. Odpoledne doporučujeme strávit v centru města Oranjestad plném barevných budov ve stylu holandského kolonialismu, které lze obdivovat během projížďky místní tramvají. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Bonaire.

Den 6
Kolem 8:00 hodiny ráno loď zakotví v přístavu Kralendijk, hlavním městě ostrova Bonaire. Je to okouzlující, klidné, malé přístavní město, které se vyznačuje malebnou koloniální architekturou se zářivě pomalovanými fasádami budov. Za příplatek (120 USD/os.) doporučujeme výlet po ostrově, během kterého se vydáme do Národního parku Washington Slagbaai, který nabízí přes 5000 hektarů úchvatné krajiny, bohatý ekosystém a rozmanitou divokou přírodu. V minulosti se v této oblasti nacházely plantáže. Dnes je to chráněné území, kde se můžeme setkat s plameňáky, leguány a kozorožci. Následně uvidíme solné jezero Goto, další místo na ostrově, které přitahuje růžové plameňáky. Krajina samotná je také nesmírně malebná, voda v jezeře má intenzivní odstín modré a růžové, což je důsledek vysoké koncentrace soli a mikroorganismů ve vodě, zatímco na obzoru jsou vidět bílé hory soli. Je obklopeno drsnou přírodní krajinou Bonaire, včetně skalnatého pobřeží a křovin. Na závěr výletu se projdeme barevnými uličkami Kralendijku. Návrat na loď. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Curaçao.

Den 7
Kolem 08:00 hodiny ráno loď dorazí na ostrov Curaçao, známý jako ostrov slunce. Je největším z nizozemských ostrovů v souostroví Malé Antily a nabízí výhledy, které určitě uchvátí každého. Doporučujeme fakultativní výlet (cca 95 USD/os.) po fascinujícím hlavním městě ostrova Willemstadu - pro svůj evropský charakter nazývaném malý Amsterdam. Centrum města Willemstad je rozděleno do dvou hlavních čtvrtí, Punda a Otrobanda, které jsou propojeny slavným mostem Queen Emma Bridge. Punda se svými úzkými dlážděnými uličkami je plná obchodů, uměleckých galerií a kaváren, takže je ideálním místem na procházky a nákupy. Otrobanda nabízí malebný výhled na záliv a město s četnými historickými budovami a místními trhy. Nejznámějším symbolem Willemstadu je Handelskade, dlouhá řada barevných koloniálních budov podél nábřeží, a Riffort, historická pevnost, která nyní slouží jako nákupně-zábavní centrum. Ve městě je také synagoga Mikvé Israel-Emanuel, nejstarší fungující synagoga v Americe. Na naší trase samozřejmě nevynecháme čtvrť Pietermaai, jednu z nejpůvabnějších a historicky nejvýznamnějších částí města, zapsanou na seznamu UNESCO. Po nedávné rekonstrukci se poněkud zapomenuté a zanedbané okolí proměnilo v pulzující a módní centrum kultury a zábavy. Nakonec se vydáme do palírny Landhuis Chobolobo, kde se vyrábí světoznámý likér Blue Curaçao. Tam se seznámíme s procesem výroby tohoto jedinečného nápoje a budeme moci ochutnat jeho různé odrůdy. Návrat na loď. Kolem 17:00 hodiny loď vyplouvá do Miami.

Den 8 - 9
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na palubě lodi.

Den 10
Kolem 8:00 hodiny ráno loď dorazí do přístavu v Miami. Vystěhování z kajut. Snídaně. Vylodění a odjezd na prohlídku Miami, kterou zahájíme návštěvou Downtownu, kde se projdeme po promenádě Bayside, plné obchodů a restaurací, a Calle Ocho, čili centrem známé čtvrti kubánských emigrantů ,,Little Havana". Následně se vydáme na prohlídku Miami z paluby ,,Duck boat", což je vojenský obojživelník, jež umožňuje prohlídku města z pevniny i z vody. Vezme nás do nejzajímavějších částí města: South Beach se slavnými budovami ve stylu Art Deco, Star Island s rezidencemi hvězd, jako například: Gloria Estefan, Jennifer Lopez nebo Enrique Inglesias. Následně volný čas na Ocean Drive a možnost vidět zvenčí vilu Gianni Versace ,,Casa Casuarina", před kterou byl slavný módní návrhář zastřelen. Dalším rozpoznatelným symbolem Miami jsou Wynwood Walls. Jde o jeden z nejdůležitějších bodů na mapě světového street artu. Projekt začal v roce 2009 jako iniciativa k přeměně stěn skladů na obrovská plátna pro tvůrce street artu. Od té doby se Wynwood Walls staly domovem působivých a barevných nástěnných maleb, které vytvořili renomovaní umělci z celého světa. Transfer na letiště. Odlet do Polska.

Den 11
Přílet do Varšavy.

Upozornění k programu
- V závislosti na povětrnostních podmínkách na moři nebo na ostrovech se může kapitán rozhodnout změnit trasu nebo nevplouvat do některého z přístavů uvedených v programu. Trasa plavby může být z provozních důvodů změněna také majitelem lodě.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- V průběhu celé plavby doporučujeme využít fakultativní výlety (za příplatek), placené v hotovosti v USD (dle informací při popisu fakultativních výletů).
- Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů a průvodců.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Při ubytování je třeba složit zálohu minimálně 200 USD/os. v hotovosti (na recepci na lodi), kreditní kartou nebo platební kartou. Všechny účty na lodi jsou bezhotovostní. Při vystěhování jsou zakoupené služby a zboží odečteny ze zálohy nebo z vaší kreditní karty.
- Ženy ve vyšším stádiu těhotenství (po 24. týdnu), nemluvňata do 24. měsíce života a osoby mladší 18 let (pokud nejsou v péči zákonného zástupce) se nemohou zúčastnit plavby a nebudou přijati na loď. Těhotné ženy musí mít potvrzení (v angličtině) s informací o týdnu těhotenství a o tom, že těhotenství probíhá bez komplikací.
- Na loď není dovoleno vnášet nebezpečné předměty, mimo jiné: žehličky, nože, varné konvice, čerstvé potraviny (např. zeleninu a ovoce), alkoholické nápoje a žádné hořlavé materiály. Budou odebrány u vchodu na loď, vzaty do úschovy a vráceny při vystěhování z lodi.
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Závaznou měnou na lodi je USD.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

25. 04. - 04. 05. 202510 dníleteckyPrahaplná penze

95341Kč68125Kč-29%Detaily

Poznávací

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)Pokoj: Kabina vnit..Celý popisek

Základní cena: Dospělá osoba (2+0)
Pokoj: Kabina vnitřní

Program:
Curaçao - barevné likéry o Aruba - bílé pláže a tyrkysová voda o stromy Divi-Divi o růžoví plameňáci a slané jezero o Willemstad - ,,Malý Amsterdam" o Miami o loď Carnival Horizon**** o Full Board (plná penze) v ceně o polský průvodce na palubě lodi

Den 1
Sraz u stanoviště Rainbow 2 hodiny před plánovaným odletem letadla. Odlet z Varšavy do Miami (možnost přestupu na jednom z evropských letišť). Aktuální letové řády sledujte na R.pl/rozklady. Přílet do Miami, transfer do hotelu v Miami nebo okolí. Čas na odpočinek a přenocování (tento den není v hotelu večeře).

Den 2
Po snídani vystěhování z hotelu, přejezd do přístavu. Nalodění na loď Carnival Horizon. V 16:00 loď vyplouvá z přístavu ve směru Aruby.

Den 3 - 4
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na lodi. Pro aktivní je k dispozici aquapark Dr. Seuss WaterWorks(TM) s oblíbenými postavami Dr. Seuss nebo úžasný SkyRide(R) - projížďka na kole vysoko nad palubou, s výhledem na loď a oceán. Pro hosty hledající klid a relaxaci - relaxační zóna pouze pro dospělé nebo Cloud 9 Spa(TM) s širokou nabídkou relaxačních procedur. Loď má také spoustu atrakcí pro mladší cestující, se třemi zónami určenými pro různé věkové skupiny.

Den 5
Kolem 08:00 hodiny ráno loď zakotví v Oranjestadu, hlavním městě Aruby, cca 120 km od pobřeží Venezuely. Doporučujeme fakultativní výlet po ostrově (cca 110 USD/os.), během kterého se vypravíme do Národního parku Arikok, kde uvidíme mimo jiné.: skalní útvary Casibari - jednu z nejunikátnějších a nejúžasnějších přírodních atrakcí na ostrově. Jedná se o přirozeně tvarované kamenné bloky, které vyrůstají ze země a vytvářejí surrealistickou krajinu. Následně se pojedeme podívat na Baby Natural Bridge, malebný přírodní skalní útvar připomínající most. Vznikl během desetiletí eroze způsobené vlnami oceánu narážejícími na pobřeží. Skalní most nabízí mimořádný výhled na skalnaté pobřeží a jeho drsná přírodní krása je typická pro krajinu Aruby. Odtud se vydáme do jeskyně Quadirikiri, plné působivých stalaktitů a stalagmitů, mimořádně malebné, protože je osvětlena přirozeným světlem pronikajícím otvory ve stropě. Dalším bodem bude California Lighthouse, maják nacházející se na severozápadním cípu ostrova. Název majáku pochází od parní lodi ,,California", která se potopila u pobřeží Aruby na počátku 20. století. Maják byl postaven, aby zabránil podobným námořním tragédiím a od té doby se stal symbolem místa a oblíbenou turistickou atrakcí. Nakonec se zastavíme na Eagle Beach, jedné z nejkrásnějších a nejoblíbenějších pláží na ostrově. Vyznačuje se širokým pásem bílého, měkkého písku a křišťálově čistými, tyrkysovými vodami Karibského moře. Lze tam najít také široké malebné stromy Divi-Divi, které jsou symbolem Aruby. Odpoledne doporučujeme strávit v centru města Oranjestad plném barevných budov ve stylu holandského kolonialismu, které lze obdivovat během projížďky místní tramvají. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Bonaire.

Den 6
Kolem 8:00 hodiny ráno loď zakotví v přístavu Kralendijk, hlavním městě ostrova Bonaire. Je to okouzlující, klidné, malé přístavní město, které se vyznačuje malebnou koloniální architekturou se zářivě pomalovanými fasádami budov. Za příplatek (120 USD/os.) doporučujeme výlet po ostrově, během kterého se vydáme do Národního parku Washington Slagbaai, který nabízí přes 5000 hektarů úchvatné krajiny, bohatý ekosystém a rozmanitou divokou přírodu. V minulosti se v této oblasti nacházely plantáže. Dnes je to chráněné území, kde se můžeme setkat s plameňáky, leguány a kozorožci. Následně uvidíme solné jezero Goto, další místo na ostrově, které přitahuje růžové plameňáky. Krajina samotná je také nesmírně malebná, voda v jezeře má intenzivní odstín modré a růžové, což je důsledek vysoké koncentrace soli a mikroorganismů ve vodě, zatímco na obzoru jsou vidět bílé hory soli. Je obklopeno drsnou přírodní krajinou Bonaire, včetně skalnatého pobřeží a křovin. Na závěr výletu se projdeme barevnými uličkami Kralendijku. Návrat na loď. Kolem 22:00 hodiny loď vyplouvá z přístavu ve směru ostrova Curaçao.

Den 7
Kolem 08:00 hodiny ráno loď dorazí na ostrov Curaçao, známý jako ostrov slunce. Je největším z nizozemských ostrovů v souostroví Malé Antily a nabízí výhledy, které určitě uchvátí každého. Doporučujeme fakultativní výlet (cca 95 USD/os.) po fascinujícím hlavním městě ostrova Willemstadu - pro svůj evropský charakter nazývaném malý Amsterdam. Centrum města Willemstad je rozděleno do dvou hlavních čtvrtí, Punda a Otrobanda, které jsou propojeny slavným mostem Queen Emma Bridge. Punda se svými úzkými dlážděnými uličkami je plná obchodů, uměleckých galerií a kaváren, takže je ideálním místem na procházky a nákupy. Otrobanda nabízí malebný výhled na záliv a město s četnými historickými budovami a místními trhy. Nejznámějším symbolem Willemstadu je Handelskade, dlouhá řada barevných koloniálních budov podél nábřeží, a Riffort, historická pevnost, která nyní slouží jako nákupně-zábavní centrum. Ve městě je také synagoga Mikvé Israel-Emanuel, nejstarší fungující synagoga v Americe. Na naší trase samozřejmě nevynecháme čtvrť Pietermaai, jednu z nejpůvabnějších a historicky nejvýznamnějších částí města, zapsanou na seznamu UNESCO. Po nedávné rekonstrukci se poněkud zapomenuté a zanedbané okolí proměnilo v pulzující a módní centrum kultury a zábavy. Nakonec se vydáme do palírny Landhuis Chobolobo, kde se vyrábí světoznámý likér Blue Curaçao. Tam se seznámíme s procesem výroby tohoto jedinečného nápoje a budeme moci ochutnat jeho různé odrůdy. Návrat na loď. Kolem 17:00 hodiny loď vyplouvá do Miami.

Den 8 - 9
Dny na moři. Doporučujeme využít atrakce dostupné na palubě lodi.

Den 10
Kolem 8:00 hodiny ráno loď dorazí do přístavu v Miami. Vystěhování z kajut. Snídaně. Vylodění a odjezd na prohlídku Miami, kterou zahájíme návštěvou Downtownu, kde se projdeme po promenádě Bayside, plné obchodů a restaurací, a Calle Ocho, čili centrem známé čtvrti kubánských emigrantů ,,Little Havana". Následně se vydáme na prohlídku Miami z paluby ,,Duck boat", což je vojenský obojživelník, jež umožňuje prohlídku města z pevniny i z vody. Vezme nás do nejzajímavějších částí města: South Beach se slavnými budovami ve stylu Art Deco, Star Island s rezidencemi hvězd, jako například: Gloria Estefan, Jennifer Lopez nebo Enrique Inglesias. Následně volný čas na Ocean Drive a možnost vidět zvenčí vilu Gianni Versace ,,Casa Casuarina", před kterou byl slavný módní návrhář zastřelen. Dalším rozpoznatelným symbolem Miami jsou Wynwood Walls. Jde o jeden z nejdůležitějších bodů na mapě světového street artu. Projekt začal v roce 2009 jako iniciativa k přeměně stěn skladů na obrovská plátna pro tvůrce street artu. Od té doby se Wynwood Walls staly domovem působivých a barevných nástěnných maleb, které vytvořili renomovaní umělci z celého světa. Transfer na letiště. Odlet do Polska.

Den 11
Přílet do Varšavy.

Upozornění k programu
- V závislosti na povětrnostních podmínkách na moři nebo na ostrovech se může kapitán rozhodnout změnit trasu nebo nevplouvat do některého z přístavů uvedených v programu. Trasa plavby může být z provozních důvodů změněna také majitelem lodě.
- Pořadí realizace bodů programu může být změněno či obráceno.
- V průběhu celé plavby doporučujeme využít fakultativní výlety (za příplatek), placené v hotovosti v USD (dle informací při popisu fakultativních výletů).
- Výše uvedené popisy fakultativních výletů jsou pouze informativní a nejsou obchodní nabídkou. Nezaručujeme, že budou všechny realizovány. Úplný seznam fakultativních výletů i s aktuálními cenami je dostupný u našich delegátů a průvodců.
- Průvodce neprovází po muzejních objektech.
- Při ubytování je třeba složit zálohu minimálně 200 USD/os. v hotovosti (na recepci na lodi), kreditní kartou nebo platební kartou. Všechny účty na lodi jsou bezhotovostní. Při vystěhování jsou zakoupené služby a zboží odečteny ze zálohy nebo z vaší kreditní karty.
- Ženy ve vyšším stádiu těhotenství (po 24. týdnu), nemluvňata do 24. měsíce života a osoby mladší 18 let (pokud nejsou v péči zákonného zástupce) se nemohou zúčastnit plavby a nebudou přijati na loď. Těhotné ženy musí mít potvrzení (v angličtině) s informací o týdnu těhotenství a o tom, že těhotenství probíhá bez komplikací.
- Na loď není dovoleno vnášet nebezpečné předměty, mimo jiné: žehličky, nože, varné konvice, čerstvé potraviny (např. zeleninu a ovoce), alkoholické nápoje a žádné hořlavé materiály. Budou odebrány u vchodu na loď, vzaty do úschovy a vráceny při vystěhování z lodi.
- Cestovní pas musí být platný po dobu nejméně 6 měsíců od data návratu.
- Závaznou měnou na lodi je USD.

Výše uvedený text je překladem polského originálu, který je závazný a je nedílnou součástí smlouvy o zájezdu. Chyby v překladu nebo změny obsahu vyhrazeny.

Karibské Abc - plavba ♥♥♥♥ (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Lilliana Bartoletti

Last Updated:

Views: 5451

Rating: 4.2 / 5 (73 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Lilliana Bartoletti

Birthday: 1999-11-18

Address: 58866 Tricia Spurs, North Melvinberg, HI 91346-3774

Phone: +50616620367928

Job: Real-Estate Liaison

Hobby: Graffiti, Astronomy, Handball, Magic, Origami, Fashion, Foreign language learning

Introduction: My name is Lilliana Bartoletti, I am a adventurous, pleasant, shiny, beautiful, handsome, zealous, tasty person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.