Rock and Roll Hall of Fame II Quiz | Rock and Roll Hall of Fame (2024)

Quiz Answer Key and Fun Facts

1. Neil Young was an inductee in 1995. Which of these was NOT the name of one of his albums?

Answer: Going Away"Going Away" was actually an Al Green album, who was another inductee along with The Allman Brothers Band, Janis Joplin, Led Zeppelin, Martha and the Vandellas, and Frank Zappa. Neil Young, born in Toronto, Canada was part of a so-called 'supergroup' with David Crosby, Stephen Stills and Graham Nash.

2. An inductee in 1996, David Bowie is known the world over. Which of these famous records was written, but not performed by him in 1972?

Answer: All the Young Dudes"All the Young Dudes" was performed by Mott the Hoople, "Smoke on the Water" is a Deep Purple classic, "Paranoid" was made famous by Black Sabbath, and "Stairway to Heaven" is a Led Zeppelin anthem. Other inductees this year were: Gladys Knight and the Pips, Jefferson Airplane, Little Willie John, Pink Floyd, The Shirelles, and The Velvet Underground.

3. In 1997, a family band joined the Hall of Fame. Their first major hit was entitled "New York Mining Disaster 1941". Who were they?

Answer: The Bee GeesBarry Gibb, along with twins Maurice and Robin released their first single in 1963 and have since gone on to worldwide stardom. Other inductees this year were: The (Young) Rascals, Buffalo Springfield, Crosby, Stills and Nash, The Jackson Five, Joni Mitchell, and Parliament-Funkadelic.

4. 1998 saw a number of influential inductees, and the Eagles were one of those. Which of these singles reached No.1 in the US first?

Answer: The Best of My LoveSlightly a trick question, as "Witchy Woman" (1972) and "Take it Easy" (also 1972) never hit the top spot. "The Best of My Love" hit No.1 in 1975, and "Hotel California", 1977. Other inductees this year were: Fleetwood Mac, The Mamas and the Papas, Lloyd Price, Santana, and Gene Vincent.

5. Born in 1949, this 1999 inductee released his first album entitled "Greetings from Asbury Park, N.J." on New Years Day, 1973 in the US. From there he went on to become one of the most successful artists of his generation. Who was he?

Answer: Bruce Springsteen"The Boss", Bruce Springsteen needs no introduction and rightly deserves his place in the Hall of Fame. 1984 saw the release of arguably one of the most famous albums of all time, "Born in the USA" which spawned a number of singles including "Dancing in the Dark", "Glory Days", and the title track.

Other inductees this year were: Billy Joel, Curtis Mayfield, Paul McCartney, Del Shannon, Dusty Springfield, and The Staple Singers.

6. Eric Clapton was one of the first inductees of the new millennium, but which band was he part of first?

Answer: YardbirdsClapton played with the Yardbirds until he formed Cream in 1966. Four years later he released his debut solo album. Other inductees this year were: Earth, Wind & Fire, Lovin' Spoonful, The Moonglows, Bonnie Raitt, and James Taylor.

7. Massachusetts' finest, Aerosmith were inducted in 2001. Throughout a career that began in 1970, Steven Tyler and Joe Perry became forever linked with a nickname. What was it?

Answer: The Toxic TwinsAerosmith, Steven Tyler (vocals), Joe Perry (guitars), Brad Whitford (guitars), Tom Hamilton (bass), and Joey Kramer (drums), released their self-titled debut album in 1973. Other inductees this year were: Solomon Burke, The Flamingos, Michael Jackson, Queen, Paul Simon, Steely Dan, and Ritchie Valens.

8. 2002 saw six inductees into the Hall of Fame. One in particular though shaped a certain music genre for all to follow. The band mainly consisted of Jeffrey Hyman, John Cummings, Tommy Erdelyi, Douglas Colvin, and Marc Bell. Although some would leave and others would join, all would use a stage name. Who were they?

Answer: RamonesThe Ramones will forever be associated as being one of the pioneers of punk rock. Their self-titled debut album was released in 1976, and 19 years later, "Adios Amigos", their final album hit the shelves. Two of the original members, Joey (cancer) and Dee Dee Ramone (Overdose) died in the 2000s, with Joey dying before their induction.

Other inductees this year were: Isaac Hayes, Brenda Lee, Tom Petty and the Heartbreakers, Gene Pitney and Talking Heads.

9. The band in this question were still rocking audiences three decades after they formed when they were inducted in 2003. Their first two albums were released in 1975, produced by the Easybeats Vanda and Young. With the band came a powerful, energetic vocalist who, unfortunately, died tragically young after a drinking session. Who were they?

Answer: AC/DCAll the others listed were inducted in 2003, along with Elvis Costello & The Attractions. AC/DC released such classic albums as "High Voltage", "For Those About to Rock (We Salute You)", and "Highway To Hell".

10. Michael Jackson has been inducted into the Hall of Fame twice for his exploits with the Jackson Five, and also as a solo artist. The Jackson Five were inducted in 1997, but in which year was Michael Jackson inducted?

Answer: 2001And that's the end of the Rock and Roll Hall of Fame quizzes. Hope you enjoyed them both.

Source: Author silverginger

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.

Rock and Roll Hall of Fame II Quiz | Rock and Roll Hall of Fame (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aracelis Kilback

Last Updated:

Views: 6709

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aracelis Kilback

Birthday: 1994-11-22

Address: Apt. 895 30151 Green Plain, Lake Mariela, RI 98141

Phone: +5992291857476

Job: Legal Officer

Hobby: LARPing, role-playing games, Slacklining, Reading, Inline skating, Brazilian jiu-jitsu, Dance

Introduction: My name is Aracelis Kilback, I am a nice, gentle, agreeable, joyous, attractive, combative, gifted person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.